Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 серпня 2012 р.

Я знаю, що я їм, чи про здорове харчування

Хоча мало хто знає про це, але правильно харчуватися - це найкраще, що ми можемо зробити для свого здоров'я. Правильна дієта є запорукою здоров'я, гарної форми і довгих років життя. Хоча б через це варто задуматися над тим, що ми їмо.В епоху швидкого харчування, стресу і «швидкого способу життя», дотримуватися принципів здорової дієти важко. Однак, це не неможливо. Так що варто хоча б спробувати, тим більше, що здорове харчування зовсім не означає голодування. Треба тільки трохи змінити своє власне меню.
Почнемо з нуля. Людина потребує протягом дня в 2000-4000 калоріях. Точна їхня кількість залежить від віку і фізичної активності. Якщо ми наполегливо працюємо або, наприклад, займаємося спортом, енергетична потреба організму збільшується.

Крім енергії, людському організму для правильного функціонування потрібно також поживні речовини. До них відносяться:
1. Вуглеводи.Вуглеводи (або цукру) є основним джерелом енергії для організму. Їх можна порівняти з вугіллям, яким «горить» в нашому організмі. Є два види вуглеводів: прості і складні. Можна вважати, що складні цукру краще, і здорова дієта повинна бути зосереджена саме на наданні організму цукрів складних, а не простих.Їх джерелами є зернові продукти (борошно, крупи, рис, макаронні вироби), а також фрукти.
2. Жири.Жири являють собою резервне джерело енергії. З точки зору здорового харчування, краще для нас є ті жири, які замикають ненасичені, жирні кислоти (Омега). Жирні кислоти Омега-3 знижують рівень холестерину і тригліцеридів, а ОМЕГА-6 - підтримують роботу нервової системи. Їх джерелом є морська риба, горіхи, олія рапсова (ОМЕГА-3), а також соняшникова і кукурудзяна олія (ОМЕГА-6).Вимагається, уникати жирної їжі, яка є джерелом «поганого» холестерину.
3. Білок.Білок - це основний будівельний елемент організму. Він є важливим, насамперед, для дітей, під час формування кісток і зубів, а також для культуристів. Основні джерела білка - це яйця, м'ясо птиці, яловичина, молоко, сир, сир.
4. Вітаміни і мінеральні солі.Для того щоб організм функціонував належним чином, вимагає деякі «удосконалення» у вигляді вітамінів і мінеральних солей. Вони контролюють роботу окремих систем і є компонентом ферментів. Справжня скарбниця вітамінів і мінеральних солей - це овочі та фрукти, а також натуральні соки. Тому так важливо, щоб споживати, принаймні, 4-5 порцій овочів і фруктів на день. Можливо, крім того, ви можете використовувати різні види мультивітамінний препаратів.
Здорове харчування полягає у виключенні певних речей, і заміні їх іншими, більш здоровими. Уникайте наступного:- Алкоголь та інші наркотики (наприклад, каву або чай у надмірних кількостях)- Жирне сорти м'яса, які є джерелом холестерину- Солодощі, тістечка, креми не дають нам нічого, крім калорій- Солі- Надмірне масло, маргарин, цукор- Консерванти, барвники, глютамат натрію
Замість цього варто вживати більше овочів, фруктів, горіхів або морських риб, а також пам'ятати про невеликий, але регулярної їжі (3-4 рази на день без перекусів). Уникайте вживання їжі перед сном. Ці кілька простих правил приведуть вас до здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар