Шукати в цьому блозі

суботу, 21 липня 2012 р.

Як поліпшити зір в домашніх умовах

Народні рецепти, гімнастика для очей для поліпшення зору. Покращуємо зір в домашніх умовах - це не складно. Неможливо переоцінити здатність бачити. Адже зір - одна з найголовніших почуттів людини. За допомогою нього ми отримуємо до 80% інформації про навколишній світ. Крім природних вікових, існує її багато причин погіршення зору. Останнім часом дуже багато молодих людей і підлітків вже мають проблеми із зором.

Людина дуже рідко замислюється про причини погіршення зору, поспішаючи придбати окуляри. А тим часом причин безліч. Тому, щоб успішно боротися з погіршенням зору в домашніх умовах, варто розібратися в причинах.
Причини погіршення зору

    
Хвороби хребта. Справа в тому, що зір безпосередньо підпорядковане мозкової діяльності, у тому числі і спинному мозку, що проходить через хребет.
    
Перевтома. Недосипання, стрес призводять не тільки до погіршення зору, а й до інших проблем зі здоров'ям.
    
Засміченість організму «шлаками» та іншими шкідливими речовинами. Шкідливі речовини негативно впливають на весь організм, в тому числі і на зір.
    
Вживання алкоголю і куріння. Доведено, що шкідливі звички призводять до серйозних змін серцево-судинної системи, м'язів і в тому числі сітківки ока.Як поліпшити зір в домашніх умовах - методика поліпшення зору домуЯкщо Ви помітили симптоми погіршення зору, не поспішайте впадати у відчай. Існує безліч способів поліпшення зору в домашніх умовах. Це зовсім нескладно. Варто тільки трохи змінити стиль харчування і ритм життя ...По-перше, потрібно відмовитися від шкідливих звичок, відпочивати, постаратися виключити стреси. Поліпшення зору в домашніх умовах зажадає від Вас зовсім небагато. Сам по собі процес складатиметься з кількох складових.

    
Правильне харчування.
    
Гімнастика і вправи для зміцнення зору.
    
Народні засоби для покращення зору.


Харчування для поліпшення зору в домашніх умовах 
Для поліпшення гостроти зору, в свій щоденний раціон слід додати продукти, багаті вітамінами і корисним і речовинами. Нижче ми наведемо перелік цих продуктів. Вітамін A - яйця, морква, абрикоси, шпинат, печінка; Вітаміни групи B - цільнозерновий хліб і молочні продукти; Вітамін C - овочі, ягоди і фрукти, особливо, цитрусові; Вітамін Е - рослинне масло (бажано нерафінована), проростки гороху та пшениці; Лютеїн - капуста, авокадо, квасоля. Калій - мед, оцет, сирі овочі.Таким чином, Ваш раціон повинен приблизно на 60% складатися з їжі рослинного походження. Особливу увагу варто приділити рибі, морквяного соку, чорниці або соку петрушки. Всі ці продукти містять велику кількість корисних для зору речовин. Вчені довели, що така рослинна дієта має позитивний вплив на процес поліпшення зору в домашніх умовах.Вона також має і профілактичний вплив, і буде корисна тим, хто задумався над здоров'ям очей. Поліпшення обов'язково настане, якщо харчуватися цими продуктами. Пам'ятайте також, що їжа повинна бути і різноманітною. Не варто повністю виключати м'ясну їжу або інші продукти.

Вправи і гімнастика для очей, щоб поліпшити зір в домашніх умовах
Око звик бачити природно без напруги, тому забудьте про будь зусиллях. Будь-яке напруга призводить до втоми очей, і, як наслідок, погіршення зору. Щоб якомога довше зберегти свій зір в нормі, запам'ятайте кілька простих правил:

    
Дихайте легко.
    
Моргайте і рухайтеся автоматично, без напруги.
    
Сприймайте побачені об'єкти без напруги.
    
Найчастіше закривайте очі. Так Ви дасте їм відпочити.


Розминка для очей

    
Вправи для брів. Ці нескладні вправи допоможуть позбутися від напруги в області брів. Для цього потрібно свідомим зусиллям підняти брови вгору. Після цього потрібно постаратися зафіксувати це відчуття. Ви повинні відчути дивне відчуття у верхній частині вух. Коли відчуєте, спробуйте зробити так, щоб Ви відчували його, не піднімаючи брів свідомо.
    
Розслаблення. Щоб розслабити очі, потрібно зручно лягти на спину, закрити очі і розслабити повіки. Спробуйте подумки відчути легкість. Час розслаблення - близько 3-5 хвилин, але можна і більше. Розслаблення можна проводити скрізь і в будь-який час.
    
Для поліпшення кровообігу спробуйте поморгати або кілька разів поспіль примружитися на 3-5 секунд.
    
Для поліпшення зору в домашніх умовах, важливо розслабляти і задню частину шиї, тому що велике навантаження припадає саме на неї. Щоб розслабити шию спробуйте закрити очі і, використовуючи ніс як ручки, напишіть щось у повітрі.
    
Відмінно допомагає розслабитися масаж очей. Здійснюйте прості рухи: погладжування пальцями, легкий натиск, розтирання долонею. Дуже приємно розслабляє і погладжування брів. Його варто робити у напрямку від перенісся до скронь.
    
Відмінно допомагає очам розслабитися контрастне вмивання. Наберіть в долоні холодної води і хлюпніть в очі. Теж повторіть і з гарячою. Але пам'ятайте про обережність, не використовуйте крижану або дуже гарячу воду. Замість вмивання можна покласти на очі марлеві тампони, змочені в розчині ромашки.
    
Відмінним тренажером для очей є «мітка» на вікні, це допоможе поліпшити зір в домашніх умовах. На скло на рівні очей приклейте невелику круглу чорну мітку невеликого розміру. Коли будете дивитися у вікно, спочатку подивіться на мітку, потім переведіть погляд вдалину, сфокусуйтеся на якомусь об'єкті. Потім переведіть погляд назад на точку. Точка повинна бути на відстані 30 - 35 см від очей. Повторювати близько 15 разів.Для тих, у кого мало часу, існують невеликі комплекси вправ, що займають всього 5 хвилин. Отже, комплекс вправ для очей, щоб поліпшити зір.

    
Скосите очі вліво і утримуйте в такому положенні 3 секунди. Переведіть погляд вперед і розслабтеся. Також повторити, дивлячись вправо, вгору і вниз.
    
Поверніть голову наліво і через плече подивіться назад. Поверніться у вихідне положення. Також повторіть, дивлячись праворуч.
    
Складіть руки замком на потилиці, трохи нахиліть голову вперед і дивіться прямо. Порахуйте до трьох, натискаючи потилицею на руки.
    
Зіпріться на кулак і дивіться прямо. Порахуйте до трьох, натискаючи підборіддям на кулак.
    
Скошує очі вліво, роблячи три вдиху і видиху. Також і вправо.
    
Роблячи три вдиху і видиху, малюйте поглядом лежачу вісімку.
    
Тримайте великі пальці рук на одній лінії навпроти кінчика носа на відстані приблизно 30 см від нього. Роблячи вдихи і видихи, фіксуйте погляд на пальці.
    
Три рази добре позіхніть, потягніться.
    
Швидко моргніть.
    
Закрийте очі долонями і зробіть три глибокі вдихи і видихи. Пам'ятайте, що після виконання кожної вправи потрібно розслаблятися. Це підвищить ефективність.


Народна медицина для поліпшення зору в домашніх умовах

    
Краплі для очей з чорниці. Вони відрізняються цілющими властивостями. Краплі готують відразу перед застосуванням. Треба взяти 5-7 ягід чорниці і вичавити з них сік. Щодня закопувати по 1-2 краплі соку в очі.
    
Сік із зелені та моркви допоможе в домашніх умовах поліпшити зір. Береться 30 грамів моркви, цикорію, селери і петрушки. З них вичавлюється сік. Його потрібно пити 1 раз в день.
    
Морквяно-медовий нектар. Відновити зір допомагає вичавлений морквяний сік. Щодня випивайте по стакану соку з додаванням однієї ложки меду.Пам'ятайте, щоб результат був хорошим, терапія повинна бути комплексною і регулярною. Поліпшити зір в домашніх умовах у вас вийде, головне старання і регулярність!

Немає коментарів:

Дописати коментар