Шукати в цьому блозі

четвер, 9 серпня 2012 р.

Чи можна подорожувати під час вагітності?

Якщо жінка здорова, то вагітність проходить нормально. Немає причин, щоб заборонити поїздку. З іншого боку, будь-які ускладнення є сигналом того, що краще залишатися вдома. Якщо є тривожні ознаки або симптоми (кровотеча, біль в животі, скорочення, набряк ніг, головні болі, температура), негайно зверніться до лікаря! Вагітні жінки, які хочуть подорожувати, часто бояться можливих наслідків.

Більшість вагітних жінок можуть подорожувати без особливих зусиль, в період з 14 і 28 тижнів вагітності. В цей період тіло адаптується, нудота зникає. Перед подорожжю необхідне попереднє огляд лікарем, щоб визначити, чи є ознаки передчасних пологів. Якщо це так, і якщо жінка відчуває сутички або біль у спині, вона не може подорожувати, оскільки напружена.

Беріть з собою поїздку дані медичного огляду. Дізнайтеся свою групу крові, у разі, якщо щось несподівано відбудеться. Переконайтеся, що ваша страховка покриває витрати по вагітності. Якщо ви їдете на тривалий термін, попросіть лікаря порекомендувати гінеколога, який працює в тому районі, куди вирушаєте. Не забудьте ліки, які вам можуть знадобитися, наприклад, від запору і печії. Перш ніж вирушити, дізнайтеся про санітарно-гігієнічних умовах, де ви будете жити. Зверніть особливу увагу на воду. Пам'ятайте, що можливо вам доведеться використовувати бутильовану воду і мити з нею зуби. Завжди використовуйте одноразові стаканчики! Незалежно від того, чи перебуваєте ви в розкішному ресторані чи ні. Не їжте нічого смаженого, і зверніть увагу, що молоко і сир повинні бути пастеризовані. Враховуючи, що для вагітної жінки необхідний чисте повітря, не соромтеся прогулюватися. Є дуже простий рада - слухайте своє тіло! Якщо ви втомилися, сідайте. Якщо ви дуже втомилися, лягайте спати. Якщо вода занадто холодна, не плавайте. Будьте обережні, ви знаходитесь на невідомій території. Дотримуйтесь безпеку. При виборі місця, визначте, скільки потрібно часу, щоб добратися до місця призначення.


Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб полегшити свою подорож. По-перше, зручне взуття. По-друге, одяг повинен бути з натурального матеріалу - бавовна або шерсть. По-третє, не приймайте підозрілі ліки, не проконсультувавшись з лікарем. По-четверте, пийте багато рідини. Подорож на автомобілі є найбільш поширеним. Це найпростіший спосіб подорожувати, особливо, якщо їхати недалеко. Було б добре, якщо ваша поїздка займає не більше шести годин в день. При цьому дуже важливо пам'ятати про ремені безпеки! Ремінь захистити не тільки мати, але дитину. Матері часто турбуються, що ремінь зашкодить дитині, але не хвилюйтеся - вплив його мінімальне. Пам'ятайте, що ваша дитина знаходиться в безпечному середовищі. Його захищають м'язи, кістки і інші органи матері. У разі якщо було зіткнення з машиною, обов'язково йдіть до лікаря, щоб перевірити, як ви і ваша дитина. Що стосується автобусів, то вони мають дуже вузькі проходи, а в поїздах набагато більше місця для прогулянок. Але все ж остерігайтеся різких поштовхів. Перельоти на літаках теж безпечні і це порівняно простий спосіб подорожувати. Польоти в межах однієї країни або континенту, як правило, дозволяється до тридцять другого тижня вагітності. Не бійтеся контролю детектора металу в аеропорту, через який всі проходять. Він не небезпечний для дитини.


Ось кілька порад, які дозволять вам відчувати себе комфортно: 

1. Сідайте поруч з проходом, щоб простіше виходити в туалет. Якщо можливо, купуйте перший клас, там більше місця для ніг. 
2. В літаку може бути дуже холодно, тому візьміть з собою ковдру. 
3. Перед польотом багато не їжте. 
4. Так як повітря в літаках дуже сухий, не забувайте пити достатню кількість рідини. 
5. Якщо це довгий рейс, ходіть пішки частіше. Робіть вправи на ноги. Якщо можливо, піднімайте їх періодично, щоб уникнути набряклості.

Немає коментарів:

Дописати коментар