Шукати в цьому блозі

четвер, 9 серпня 2012 р.

Як пережити токсикоз?

Зустрічаються майбутні мами, вагітність у яких протікає легко і без жодних ускладнень. Однак більшості жінок доводиться дуже важко під час вагітності - їх дуже часто нудить. Нудота, будучи основною ознакою токсикозу, який виникає через те, що в організмі жінки відбуваються сильні гормональні зміни. Також симптомами токсикозу можуть бути надмірне слинотеча, зниження артеріального тиску, зниження апетиту і загострення нюху.Помірну нудоту прийнято вважати симптомом нормальної вагітності.  
Дійсно, якщо блювота трапляється не частіше, ніж два чи три рази на день і не спостерігається значного зниження ваги - плід не постраждає. Якщо ж блювота виникає до 20 разів на день, то потрібне термінове лікарське втручання. Трапляється й таке, що медики не можуть вилікувати вагітну від надмірного токсикозу - в таких випадках може постати питання про переривання вагітності через загрозу життю матері.Токсикозом найчастіше страждають жінки із захворюваннями щитовидної залози, шлунково-кишкового тракту і печінки. Нездорове харчування, наявність стресових ситуацій в житті вагітної, зловживання шкідливими звичками також впливають на виникнення токсикозу.Від токсикозу майже неможливо позбутися раз і назавжди, але якщо слідувати деяким рецептами, то перенести цей складний стан набагато легше.

     
Виключіть зі свого раціону солоне, смажене, гірке і шоколад.
    
Вживання більше рідини допоможе організму впоратися із зневодненням, причиною якого є блювота.
    
Приймайте настої валеріани, календули, деревію, м'яти. Ці рослини благотворно впливають на шлунок, заспокоюють спазми і сприяють психологічної релаксації.
    
Якщо щоранку випивати стакан води натще - це допоможе легше справлятися з нездужанням.
    
Якщо є можливість, то снідати варто лежачи в ліжку. Після сніданку корисно ще трохи полежати і тільки після цього вставати.
    
Харчуватися рекомендується часто, але невеликими порціями-кожні два, 3:00. Їжа ні в якому разі не повинна бути гарячою.
    
Дуже корисні ванни з морською сіллю і тривалі прогулянки на природі.
    
І звичайно ж, намагайтеся відпочивати якомога більше і радувати себе заняттями, які дійсно приносять вам задоволення!І пам'ятайте, дорогі жінки, що токсикоз, втім, як і вагітність - явище тимчасове. Бажаю вам, дорогі жінки, терпіння, а вашому малюкові здоров'я!

Немає коментарів:

Дописати коментар