Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 серпня 2012 р.

Проблема безпліддя у чоловіків

Все більше і більше пар стикаються з проблемою безпліддя. Якщо жінці довгий час не вдається завагітніти, як правило, шукає причини в собі. Це велика помилка, тому що все частіше і частіше в цьому винні чоловіки. У чому причина?Стиль життя.Куріння, алкоголь, наркотики, занадто велика кількість кави - все це може привести до зниження статевої активності, і негативно вплинути на якість сперми. Її працездатність залежить не тільки від здорового способу життя, але також хвороби і ліків. Це може бути ліки від гіпертонії, седативні засоби. Найбільш небезпечними є препарати, що застосовуються в лікуванні онкологічних захворювань і зловживання стероїдами для збільшення м'язової маси.
Їжа.На якість сперми впливає також дієта. Вона повинна бути багата вітамінами і мікроелементами. У процесі дозрівання сперматозоїдів велику роль відіграє селен і цинк. Селен міститься в бразильських горіхах, морепродуктах, птиці, зернах, коричневому рисі.

Цинк знаходиться в яловичині, свинині, печінці, яйцях, устрицях, квасолі і горіхах. Для хорошої народжуваності найбільше значення має вітамін C і E. Правильне харчування не тільки забезпечує необхідний рівень поживних речовин, але також дозволяє зберегти правильний вагу.
Шкідлива робота.Не без шкоди на народжуваність впливає і вид роботи. Чоловіки, чия професія вимагає тривалого сидіння (наприклад, водії, спеціалісти в сфері інформаційних технологій), набагато частіше мають проблеми з зачаттям. Це пов'язано з постійним збільшенням температури ядер і з порушенням їх функціонування. Так само негативно діють хімічні речовини і випромінювання.
Стрес.Втома, нервозність, тривалий стрес, все це визначає психічний стан. Отже, також можуть виникнути сексуальні розлади, імпотенція, передчасна сім'явиверження або, навпаки, під час неправильного звуження уретри насіння повертається у сечовий міхур.

Інші причини.Нездатність до запліднення може бути також пов'язана з варикозним розширенням вен сім'яного канатика, гормональними порушеннями щитовидної залози, гіпофіза і надниркових залоз. Іноді організм людини виробляє антитіла проти сперми, яку вони руйнують.
Але часто буває і так, що неможливість мати дітей, залежить від причин, на які людина не може ніяк вплинути. Лікарі визначають цей вид безпліддя, пов'язаний з умовою життя.Іноді взагалі не вдається визначити причину. Однак це не означає, що на батьківство немає жодних шансів, завжди може щось змінитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар