Шукати в цьому блозі

четвер, 19 липня 2012 р.

Що робити, коли любов «проходить»?

Це питання хвилює кожного з нас. Ми розгублені. Часто пари ставлять це питання тоді, коли перші стосунки, пофарбовані закоханістю і романтикою, переходять до більш спокійним. Людям здається, що відносини погано розвиваються або зіпсувалися, здається, що любов пройшла. Ми думаємо про те, що романтична любов - це любов, а всі інші відносини це не любов, а буденність, нудьга, газети за сніданком, диван і телевізор ...

Сьогодні, я хочу розповісти Вам про те, що перехід від стадії романтичної любові (яка зазвичай триває перші шість місяців) до іншого етапу, є нормальною трансформацією почуттів. Але це не означає, що на новій стадії наші почуття стають менш сильними. Просто у відносин є певні етапи розвитку, свій ритм. Романтична любов - один з етапів розвитку відносин в парі. Це дивовижне і хвилююче час і у нього є свої цілі і завдання. Всі спроби затягнути цей щасливий час призводить до серйозних ускладнень.
Стадія романтичної любові передбачає повне емоційне і фізичне злиття між партнерами. На цьому етапі люди швидше знаходять подібність між собою, тоді як відмінності практично ігноруються. Нам хочеться бути завжди разом, чути один одного, бачити, відчувати. І це прекрасно! На стадії романтичної любові закладається основа майбутньої зв'язку, формується емоційна прив'язаність між людьми. В результаті чого ми вже можемо впоратися з тривогою, яка з'являється на початку нових відносин.
Поступово переходячи від етапу романтичної любові до її завершення, наші почуття не вмирають, а настає наступний етап. Ми починаємо бачити обличчя іншої людини без романтичного світу. Ми втомилися грати, показувати себе з самих чудових сторін, бути уважними тільки до проблем партнера, турботливими. Ми вже достатньо звикли один до одного і нам вже не треба завойовувати один одного. Нам можна все більше і більше ставати самими собою, що теж є ризиком у відносинах і є перевіркою, як для нас, так і для нашого партнера, на скільки ми готові витримати себе і іншого вже справжніми.
Настає перший відхід, повернення до себе. На перше місце виходять наші потреби і бажання, власні цілі і життєві завдання, захоплення. Нам треба подивитися один на одного іншими очима і побачити, які ми без масок, які ми, коли починаємо вести себе звичним чином, входимо в звичайний режим життя, коли на поверхню відносин піднімаються наші очікування і побоювання. Багато пар сприймають цей цілком здоровий криза, як крах любові: як же так, все було чудово, і раптом почалися конфлікти?
Насправді, щоб рухатися далі до щасливих взаємин, на цьому етапі необхідно попрощатися зі стадією романтичної любові, можливо, оплакати її і перейти до інших відносин. Це будуть відносини зрілої любові, коли йде вже взаємовідповідальність. Можливо, там сяють почуттів трохи знижується, але вони стають більш глибокими. Говорячи простіше, це вже зовсім інші відносини.

Немає коментарів:

Дописати коментар